Talán első alkalommal, ahogy olvasod a címet, összeráncolt homlokkal azt kérdezed, hogyan kapcsolódhatnak az illatok a lelki traumák feloldásához, bizonyos életkörülményeink tisztánlátásához...

Teljes mértékben igazad van, mert a mai korunk emberénél az illatok varázsa legtöbbször kimerül egy-egy kellemes parfüm használatában. De gondolj csak bele: ha a kedvenc parfümödet fújod magadra, kellemesebb lesz tőle az egész napod, derűsebb, kiegyensúlyozottabb leszel. Hasonlóan hatnak az esszenciális olajok is ránk, csak sokkal intenzívebben, hiszen tiszta, 100%-os esszenciáról van szó, nem kémiai anyagokat tartalmazó kémcsőben “kitenyésztett” vegyületekről.

Negatív érzelmeink helyreállításához személyesen is javaslom egy-egy esszenciális olaj használatát. Nyilván azért keres fel valaki egy coach-ot, mert valamit helyre szeretne állítani az életében, tovább szeretne lépni, meg szeretne szabadulni nem kívánt érzésektől, blokkoló tényezőktől. Az illatokról tudjuk, hogy emlékképekhez kapcsolódnak, így akár a tudatalattink legmélyéről is képesek előhívni bizonyos, -talán rég elfeledett- képeket, szituációkat, emlékeket..., ami legtöbb esetben azt eredményezi, hogy akkor, ott, amikor az illatot szagoljuk, más lesz a rálátásunk a felidézett emlékre. Más szemszögből látjuk..., így sok eséllyel a megoldást is meg tudjuk találni, vagy legalább el tudunk indulni annak tisztázásán, feltárásán. Sok esetben ajánlok esszenciális olajakat otthoni használatra is az éppen adott, felgyülemlő érzéseink lecsillapítására, feloldására. Az idegrendszerbe bejutó részecskék ellazulást és nyugalmat biztosítanak, és enyhítik az idegességet. Érzelmeink javítására könnyen elérhető illat a levendula vagy a kamilla. Mindkettő nyugtató hatást fejt ki, csökkenti a vérnyomást, kezeli a megnövekedett pulzusszámot és a magas vérnyomást, és pozitívan kezeli az álmatlanságot is. Sok jó tapasztalat van ezzel kapcsolatban...

Az esszenciális olajok használatával áthatóbb, intenzívebb eredményeket tudunk elérni a coachingban is. Arra kérlek csupán, ne össze-vissza, saját gondolataid alapján kezdd el terápiás minőségben alkalmazni az esszenciális olajokat, hanem mindenképp konzultálj velem előtte, segítek megtalálni a számodra legmegfelelőbbet.

Egy próbát megér!
 
A szorongás és a depresszió korunk egyik legnagyobb kihívásai.

A mentális egészséggel kapcsolatos kihívások nem új keletűek, bizonyítékok már a görög mitológiában megtalálhatók - Pan isten. Felelős volt a szorongásért, és a „pánik” szó eredete is Tőle ered. KLIKK!

Gyakori volt, hogy a szorongást aromaterápiával és illóolajokkal kezelték már a görög és római birodalom idején is. Becslések szerint Indiában legalább az elmúlt 5000 évben orvosi célokra használtak növényekből kinyert olajakat. Számos régészeti ásatás bizonyítja, hogy nagy olajos üvegeket találtak tele ilyen gyógyító olajokkal. Az inhaláció, az illat belélegzése megváltoztathatja a hangulatot, befolyásolhatja az emberi teljesítményt, stimulálhatja az emlékezetet, a fájdalomérzékelést és az éberséget, hatással van az idegi aktivitásra. Az illóolajok befolyásolhatják az ember pszichológiai szemléletét, és segíthetnek az érzelmek szabályozásában.

A szorongás és a depresszió korunk egyik legnagyobb kihívásai.

A mentális egészséggel kapcsolatos kihívások nem új keletűek, bizonyítékok már a görög mitológiában megtalálhatók - Pan isten. Felelős volt a szorongásért, és a „pánik” szó eredete is Tőle ered. KLIKK!

Gyakori volt, hogy a szorongást aromaterápiával és illóolajokkal kezelték már a görög és római birodalom idején is. Becslések szerint Indiában legalább az elmúlt 5000 évben orvosi célokra használtak növényekből kinyert olajakat. Számos régészeti ásatás bizonyítja, hogy nagy olajos üvegeket találtak tele ilyen gyógyító olajokkal. Az inhaláció, az illat belélegzése megváltoztathatja a hangulatot, befolyásolhatja az emberi teljesítményt, stimulálhatja az emlékezetet, az éberséget, a fájdalomérzékelést és az éberséget, hatással van az idegi aktivitásra. Az illóolajok befolyásolhatják az ember pszichológiai szemléletét, és segíthetnek az érzelmek szabályozásában.
error: Védett tartalom!