parallax background

Mit nevezünk esszenciális olajnak?

Az esszenciális olajok a növények magjaiban, kérgében, hajtásaiban, gyökereiben, virágaiban és egyéb részeiben található természetes aromatikus összetevők. Kellemes és erőteljes illatuk is lehet. Ha valaha élvezted az ajándékba kapott rózsa illatát, elsétáltál egy levendulamező mellett, vagy érezted a frissen vágott menta illatát, akkor az esszenciális olajok aromatikus tulajdonságait tapasztalhattad meg. Az esszenciális olajok javíthatják a hangulatot, lecsillapíthatják az érzékeket, és akár erős érzelmi reakciókat is kiválthatnak. De az esszenciális olajok használata messze túlmutat az illatuk varázsán.

Kivonási eljárások

Az esszenciális olajokat leggyakrabban alacsony hőmérsékletű gőzdesztilációs módszerrel vonják ki, amelynek során a gőz nyomás alatt áramlik a növényi anyagokon keresztül, ezáltal felszabadulnak és a gőzbe jutnak az esszenciális olajok. Miközben a gőzkeverék lehűl, szétválik a víz és az olaj, így az olaj tiszta formájában gyűjthető össze. A megfelelő kémiai összetételű, legkiválóbb minőségű kivonat elérése érdekében szigorúan ellenőrizni kell a hőmérsékletet és a nyomást. A túl alacsony hőmérséklet és nyomás nem szabadítja fel az értékes olajat; míg a túl magas károsíthatja a kivonat érzékeny kémiai összetételét és módosíthatja hatásosságát.

A gondosan ellenőrzött kivonási eljárás mellett ugyanolyan fontos a megfelelő növényfajok aprólékos kiválogatása, valamint az, hogy a növényi részeket a tökéletes időpontban takarítsák be, amikor az esszenciális olajok a legnagyobb koncentrációban vannak bennük jelen, mivel a letesztelt minőségű esszenciális-kivonatnak ez is követelménye. Ez az összetett eljárás ugyanannyira művészet, mint amennyire tudomány; a kiemelkedő minőségű termékek biztosításához pedig tapasztalt termelők és lepárlók együttműködésére van szükség.

Ha aprólékosabban érdekelne a doTERRA esszenciális olajok minősége, klikkelj.

Beszerzés


Ahelyett, hogy a cég saját levendulatelepeket telepítene, ehelyett a levendulát Bulgáriából szerzi be.
IMG_3524IMG_3524
  • A Vetivert Haitiből.
  • Az Oreganot Törökországból.
  • A Wintergreent Nepálból.
  • A Tömjént Szomáliából.
  • A Kardamomt Guatemalából.
  • Az Ylang Ylangot Madagaszkárról.
  • A Douglas fenyő olajat Új-Zélandról.
  • A Citromot és Bergamotot Szicíliából.
  • A Citromfűt Dél-Indiából.
  • A Teafát és Eukaliptuszt Ausztráliából.
...és még folytathatnám.

...de miért? Miért ez a világszintű zarándoklat?

A válasz nagyon egyszerű.

A doTERRA olyan területekről szerzi be a növényeket, ahol:
a legideálisabb helyen vannak termesztve, ahol évtizedekre visszamenően ebből élnek az emberek, ahol a terápiás hatásai a legmagasabbak, illetve a legmegfelelőbb a növény számára az éghajlat, a levegő páratartalma, a talaj állapota és a lepárlás folyamata is adott.

Ezek az erőfeszítések biztosítják, hogy fogyasztóként olyan terméket kapjunk, amely a testünk számára a legjobb kémiai tulajdonságokat biztosítja. Minden egyes olajcseppnek szigorú vizsgálatnak kell megfelelnie.

A szigorú tesztek biztosítják a kívánt terápiás minőséget.

A harmadik fél általi tesztelés garantálja a toxinoktól, szennyeződésektől és mikroorganizmusoktól mentes tiszta olajat.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az olajok nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, ... csak az anyatermészet tiszta pompáját, a növények levét, ahogy maga a természet megalkotta. Mindez impozáns borostyánpalackba van zárva.

IMG_3541IMG_3541

“Gyógyító kezek”

A termelőkkel, betakarítókkal, lepárlókkal végzett közös munka nem egy-két alkalomról szól. Hosszútávú együttműködés ez, ahol az idő folyamán kialakul egyfajta bizalmi, csadádias hangulat, ahol az emberek biztonságban érzik magukat.

Véleményem szerint ez az a pont, ahol bekapcsolódik a “Gyógyító kezek” alapítvány (Healing Hands) a történésekbe. Egy egészen egyszerű kérdéssel kezdődik az egész: Mi az, amire a közösségnek igazán szüksége lenne, miben lehetne segíteni...? Általában egyes közösségek igényei eltérőek, de alapjában a legszükségesebb dolgok ugyan azok: víz, orvosi ellátás, oktatás.

Haitiben pl. a gyerekek órákat gyalogoltak, hogy néhány liter friss vizet tudjanak vinni a törzsüknek. Most tiszta ivóvizük van, ami egyenesen a csapból folyik. Szomáliában a tömjént betakarítók azt kérték, hogy épüljenek iskolák a fiaik számára. Egyetlen feltétel volt: engedélyezniük kellett a lányok oktatását is (tudjuk mindannyian, hogy ez mekkora változást hoz). Jelenleg több tucat “Healing Hands” projekt zajlik szerte a világon. Tudjuk, hogy ezekhez mi is hozzájárulhatunk egyes termékek megvásárlásával.
Azért ecsetelgettem kicsit hosszabban a doTERRA munkásságát, mert számomra ez az egyik legfontosabb. Az esszenciális olajok csodája mellett ez volt az, amiért mellettük tettem le a voksomat. A segítségnyújtás, a méltó, kölcsönös együttműködés..., és nem utolsó sorban a világ legtisztább terápiás olajai. Tudom azt, hogy a pénzem méltó helyre kerül.

Végül van még valami, amit a doTERRAban -nem csupán mint márkában, hanem mint egy lélekkel folytatott üzleti vállalkozásban nagyon szeretek. Ez az átláthatósága (hozzáférhetőek mindenki számára az olajok bevizsgálásai) és a tudomány iránti elkötelezettsége. Együttműködnek egyetemekkel, kórházakkal. És igen, a világ élvonalába emelték az alternatív gyógyászatot.


error: Védett tartalom!