Művészetterápia

Az, hogy a művészetek nagy hatással vannak a lélekre és az elmére, sőt képesek gyógyítani, valamint nemesebb állapotba hozni azt, aki gyakorolja, nem újkeletű gondolat.

A művészetterápia olyan terápiás módszer, mely a művészet (zene, tánc, képzőművészet, dráma, irodalom stb.) kreatív folyamatait a gondolatok és érzések nonverbális kommunikációjára használja. A művészetterápiához nincs szükség művészi tehetségre. Nagy szerepet kap a kreativitásra, szabad önkifejezésre, biztonságos és bizalmas környezetre helyezett hangsúly.

A kész műalkotások által pszichés hatások átélése, megértése, feldolgozása történik.

Az általam kifejlesztett művészetterápiás módszer teljesen újkeletű, hiszen itt az alkotás önkifejező módszerével oldjuk a leülepedett, lerakódott blokkokat. Jó, felszabadító érzést generálunk, miközben egy-egy ilyen mélyen gyökerező érzelem felszabadítására alkalmazzuk az aromaterápia testre- és lélekre ható gyógyító illatvilágát. Ha a képzőművészeti alkotás elemzésén keresztül közelebb kerülünk a megoldandó nehézségekhez, az aromaterápia, az esszenciális olajok használata ezt a folyamatot meg tudja könnyíteni, esetlegesen fel is tudja gyorsítani. Maga az alkotás folyamata is felszabadító, relaxálást segítő, szinte katarzishoz vezető élmény. Gondold csak el, hogy ez az érzés meghatványozódik az aromaterápia terápiás hatásának következtében...
error: Védett tartalom!